In den Oranienboom

Het bier dankt zijn naam aan de naam van de boerderij “Inden Oranienboom”. In de authentieke brouwerij wordt het bier gebrouwen en in de  kelder gelagerd.

Het bier is een licht en blond bier met c.a. 4,5 procent alcohol. Omdat het bier in vaten gelagerd wordt heeft men geen tapinstallatie en geen koolzuur nodig. Op een speciale tafel wordt het vat aangeslagen. Daarna stroomt het bier tot de laatste druppel op natuurlijke manier uit het vat.

In de smaakbeleving valt als eerste op dat er geen luchtbelletjes in het bier zitten waardoor de afdronk en de nasmaak erg aangenaam is. Samen met de juiste glazen is per 10 bierdrinkers 20 liter nodig om aangenaam door een gezellige avond te komen.

Boerderij In den Oranienboom wordt zorgvuldig en met liefde gekoesterd in de oude stijl. Veel authentieke details zijn behouden gebleven. Ook de ruimten waar 100 jaar bier werd gebrouwen worden momenteel weer beetje bij beetje in gebruik genomen. De boerderij heeft een eigen bron die de brouwerij voorziet van helder natuurlijk water.